750 γρ. άσπρο ψάρι σε κομμάτια (πχ γλώσσα)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 κουτ. γλ. τριμμένο κύμινο
1 κουτ. γλ. γλυκιά πάπρικα
1/4 κουτ. γλ. πιπέρι καγιέν
400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
125 ml νερό
1 κουτ. σουπ. θυμάρι
2 κουτ. σουπ. μαιντανό
1 πρέζα κλωστές σαφράν
3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
500 γρ. κουσκούς
500 ml νερό βραστό
60 γρ. βιτάμ
αλάτι
Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και το βάζουμε στη φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα και το πιπέρι καγιέν και το αφήνουμε στη φωτιά για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα 125 ml νερό, το θυμάρι, τον μαϊντανό και το σαφράν.
Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι.
Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε και το ψάρι και τα αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Στο μεταξύ, βάζουμε σε ένα μπωλ το κουσκούς με το αλάτι και προσθέτουμε το ζεστό νερό.
Το σκεπάζουμε με ένα καπάκι ή ένα πιάτο και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το βιτάμ, ανακατεύουμε ελαφρά να πάει παντού και σερβίρουμε μαζί με το ψάρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου