Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

μπατόν σαλέ

250 γρ φαριν απ
150 γρ. Βιτάμ λιωμένο
1 αυγό
1/2 φλ. τσαγ. γάλα
1 κουτ. γλ. αλάτι
3/4 φλ. τσαγ. τριμμένη γραβιέρα
σουσάμι

μέσα σε ένα μπολ, βάζουμε το Βιτάμ  το φαριν απ, το αλάτι, το κρόκο από το αυγό και το τριμμένο τυρί.
Προσθέτουμε το γάλα και ζυμώνουμε λίγο, να γίνει μα ομοιόμορφη μάζα.
Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Στο μεταξύ, απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 0,5 εκ. και κόβουμε με κουπ. πατ ότι σχέδιο θέλουμε.
Αλλιώς, κόβουμε με τη ρόδα της πίτσας λωρίδες φάρδους 1 εκ. και μετά σε μπαστουνάκια μήκους 4 εκ. περίπου.
Τέλος, αν δε θέλουμε τίποτε από τα παραπάνω, μπορούμε να πλάσουμε κορδόνια διαμέτρου 0,5 εκ. και να τα κόψουμε σε μπαστουνάκια 4 εκ. μήκους.
Τα αραδιάζουμε στο ταψί μας και τα αλείφουμε με το ασπράδι του αυγού.
Από πάνω, πασπαλίζουμε σουσάμι.
Τα ψήνουμε γύρω στα 18 με 20 λεπτά, ίσα να ροδίσουν ελαφρά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου