Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

shalada bil khizou wa litcine (σαλάτα με πορτοκάλι και καρότο)


3 μεγάλα πορτοκάλια
500 γρ. καρότα  
20 χουρμάδες 
2 κουτ. σουπ. χυμό λεμόνι
1 κουτ. γλ. κανέλλα
1 κουτ. σουπ. άσπρη ζάχαρη
1 κουτ. σουπ. ανθόνερο
φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα 
αλάτι

Βγάζουμε τη φλούδα από τα πορτοκάλια,  καθαρίζουμε από τις εσωτερικές φετούλες τις άσπρες μεμβράνες και τις κόβουμε στα τρία.
Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη.
Βγάζουμε το κουκούτσι από τους χουρμάδες και τους κόβουμε σε λεπτές λωριδίτσες.
Σε σουπιερίτσα, βάζουμε το πορτοκάλι, το καρότο, τους χουρμάδες και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού, το ανθόνερο, την κανέλα τη ζάχαρη και λίγο αλάτι.
Ανακατώνουμε καλά, καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να το σερβίρουμε.
Όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε, ρίχνουμε και τα δύλλα του δυόσμου και ανακατεύουμε ξανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου