Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

κέικ με σοκολάτα και smarties















185 gr φαριν-απ
40 gr κακάο σκόνη
225 gr ζάχαρη
225 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους
4 μέτρια αυγά, ελαφρά χτυπημένα
1 μερέντα μικρού μεγέθους
1 σωλημάτιο smarties
χρωματιστή τρούφα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, πάνω-κάτω, με τη σχάρα στη μεσαία θέση.
Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος το κάτω μέρος μιας κυκλικής φόρμας, διαμέτρου 20 cm
Σε μπολ, βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το βούτυρο και τα αυγά, και χτυπάμε με το μίξερ για 2 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Το αδειάζουμε στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με το πίσω μέρος ενός κουταλιού της σούπας.
Το  βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε για 25 λεπτά.
Το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στη φόρμα και μετά το αναποδογυρίζουμε πάνω σε σχάρα, να κρυώσει εντελώς.
Τότε, ζεσταίνουμε τη μερέντα για πολύ λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων ( ίσα να γίνει λίγο πιο ρευστή ) και αλείφουμε την επιφάνεια και τα πλαϊνά τοιχώματα του κέικ μας. 
Τέλος, στολίζουμε με τα smarties και την χρωματιστή τρούφα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου