προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180, πάνω-κάτω
300 gr μακαρόνια No 6
150 gr βιτάμ
400 gr άσπρα μανιτάρια σε φετούλες
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
75 gr αλεύρι
350 ml γάλα
αλάτι
πιπέρι
1/2 κουτ. γλ. μουστάρδα
1/2 κουτ. γλ. worcestershire sauce
400 gr τυρί cheddar τριμμένο
Μαγειρεύουμε κανονικά τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε.
Λιώνουμε τη μισή ποσότητα βιτάμ σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε τα μανιτάρια να ψιλοροδίσουν.
Βγάζουμε από την κατσαρόλα τα μανιτάρια και βάζουμε το κρεμμύδι να μαραθεί.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
Σε άλλη κατσαρόλα, βάζουμε το υπόλοιπο βιτάμ, το αλεύρι, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, τη μουστάρδα και την worcastershire sauce.
Ανακατεύουμε συνεχώς πάνω από φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ρίχνουμε τότε και το τυρί να λιώσει.
Σε βουτυρωμένο ταψί βάζουμε το μείγμα των μακαρονιών και από πάνω απλώνουμε τη κρέμα του τυριού και με το πιρούνι τη στρώνουμε να πάει και πιο μέσα στα μακαρόνια.
Από πάνω ρίχνουμε το τυρί που περίσσεψε.
Ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
Είναι πιο νόστιμο όταν είναι ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου