Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

σουπιές με σπανάκι

1 Kg σουπιές καθαρισμένες
1 Kg σπανάκι
3/4 φλ. τσαγ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια
1/2 φλ. τσαγ. λευκό κρασί
1/2 φλ. τσαγ. ψιλοκομμένο ντοματάκι
1/2 φλ. τσαγ. ψιλοκομμένο άνιθο
1 κουτ. σουπ. πελτέ ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
ξύδι

Κόβουμε τις σουπιές σε κομματάκια.
Σε ένα μπώλ, βάζουμε λίγο ξύδι και τις σουπιές και ανακατεύουμε καλά.
Ξεπλένουμε καλά και τις στραγγίζουμε.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε και τις σουπιές και  ανακατεύουμε να φύγει το νερό τους.
Προσθέτουμε και το κρασί και άμα εξατμιστεί, ρίχνουμε τη ντομάτα ,τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι και τον άνιθο.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν αρκετά οι σουπιές.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζεστό νερό.
Ρίχνουμε και το σπανάκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι να πήξει η σάλτσα και να μείνει με λίγο ζουμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου