2 1/2 φλ. τσαγ. αλεύρι για κάθε χρήση
1 1/4 φλ. τσαγ. καστανή ζάχαρη
1/4 φλ. τσαγ. σταφίδες μαύρες
1/4 φλ. τσαγ. σταφίδες ξανθές
1/4 φλ. τσαγ. αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα
1/4 φλ. τσαγ. καρύδια χοντροκομμένα
1/2 φλ. τσαγ. φρουϊ γλασσέ κομμένα σε μικρά κομματάκια
1/2 φλ. τσαγ. κονιάκ
1/2 φλ. τσαγ. γάλα
5 αυγά
3 κουτ. γλ. κοφτές baking powder
1 κουτ. γλ. κοφτό σόδα
3 χαρτάκια βανίλιας
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, πάνω-κάτω με τη σχάρα στη μεσαία θέση.
Πλένουμε και σκουπίζουμε τις σταφίδες.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατώνουμε με τη βανίλια, το baking powder, τις σταφίδες και τα φρουϊ γλασσέ.
Χτυπάμε το βιτάμ να ασπρίσει καλά.
Προσθέτουμε τους κρόκους, δουλεμένους με τη ζάχαρη και εξακολουθούμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε το γάλα και τα καρύδια με τα αμύγδαλα.
Λιώνουμε τη σόδα στο κονιάκ και το προσθέτουμε.
Ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα παραπάνω υλικά.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε στο μείγμα μας, λίγη μαρέγκα, λίγο αλεύρι,λίγη μαρέγκα, λίγο αλεύρι,μέχρι να τελειώσουν.
Ανακατεύουμε ελαφρά, αδειάζουμε σε βουτυρωμένη και στρωμένη με λαδόχαρτο φόρμα.
Ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου