Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

κέικ καρότου















Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, πάνω-κάτω, με τη σχάρα στη μεσαία θέση

250 gr φαριν-απ
1 κουτ. γλ. baking powder
1 κουτ. γλ. κανέλα
250 gr καστανή ζάχαρη
250 gr καρότα τριμμένα από χοντρό του τρίφτη
3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
200 ml σπορέλαιο

Κοσκινίζουμε το αλεύρι
Προσθέτουμε το baking powder, τη κανέλα, τη ζάχαρη και τα καρότα και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε τα αυγά και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε πάλι, μόνο με κουτάλι, καθόλου μίξερ.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί βουτυρωμένο και στρωμένο με λαδόχαρτο και το στρώνουμε να είναι ομοιόμορφο.
Το ψήνουμε για 50 λεπτά
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε για 10 λεπτά.
Το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Είναι πολύ ωραίο με γλάσσο philadelphia




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου