Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

χταπόδι με σάλτσα μουστάρδας (Σοφίας)















1 Kg χταπόδι
2 κουτ. σουπ. ξύδι
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 νεροπότηρο λευκό κρασί
1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
2 κουτ. γλ. πικάντικη μουστάρδα
χυμό από 1 λεμόνι
1 κουτ. σουπ. ρίγανη ή θυμάρι
αλάτι 
πιπέρι

Καθαρίζουμε το χταπόδι.
Βάζουμε σε κατσαρόλα 1 λίτρο νερό και το ξύδι και βράζουμε το χταπόδι για 20 λεπτά.
Το βγάζουμε και το κόβουμε σε κομματάκια.
Σε τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο.
Ρίχνουμε το χταπόδι και ανακατεύουμε καλά.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και 1 φλ. τσαγ. νερό.
Το βράζουμε σε σιγανή φωτιά, με σκεπασμένο το καπάκι για 1/2 ώρα περίπου μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου