Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

χριστουγεννιάτικος κορμός














4 αυγά
2/3 φλ.τσαγ. ζάχαρη
2/3 φλ.τσαγ.αλεύρι για κάθε χρήση
1 βανίλια
3 κουτ. σουπ. λικέρ
1 βάζο μαρμελάδα της προτίμησής μας
1 μερέντα
χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά τούρτας

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς, στον αέρα.
Χτυπάμε καλά με το μίξερ, για 15 λεπτά περίπου, τα αυγά με τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και τη βανίλια, ανακατώνοντας απαλά.
Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος τη λαμαρίνα του φούρνου και ρίχνουμε πάνω το μείγμα μας.
Το βάζουμε στο φούρνο και το αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου, προσέχοντας να μην αρχίσει να σκουραίνει το γύρω του.
Το βγάζουμε από τον φούρνο και παίρνουμε μια καθαρή πετσέτα, τη βρέχουμε καλά, τη στίβουμε, και την απλώνουμε πάνω από το ψημένο  μας παντεσπάνι.
Το τυλίγουμε έτσι όπως είναι με τη πετσέτα, προσεκτικά σε ρολό.
Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το ξετυλίγουμε, πάλι προσεκτικά.
Το ραντίζουμε με το λικέρ  και απλώνουμε πάνω μια στρώση μαρμελάδας.
Το ξανατυλίγουμε σε ρολό, κόβουμε τις άκρες του, ώστε να χωράει στην πιατέλα μας, και το αλείφουμε με τη μερέντα, κάνοντας σχέδια με το πιρούνι, ώστε να μοιάζει με κορμό δέντρου.
Τέλος, το στολίζουμε με τα διακοσμητικά μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου