250 gr. βιτάμ
1 2/4 φλ.τσαγ. ζάχαρη
2 φλ.τσαγ. αλεύρι για κάθε χρ'ηση
2 βανίλιες ή 1 κουτ. γλ. κοπανισμένη μαστίχα
1 1/2 κουτ. γλ. σόδα φαγητού
2 κουτ. σουπ. κονιάκ
2/3 φλ.τσαγ. χυμό πορτοκαλιού
3 κουτ. σουπ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 νόμισμα
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, πάνω-κάτω με τη σχάρα στη μεσαία θέση.
Χτυπα΄με στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το κονιάκ.
Σε άλλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα και τις βανίλιες ή τη μαστίχα
Στο μείγμα του βιτάμ, προσθέτουμε εναλλάξ, το αλεύρι με το χυμό πορτοκαλιού, συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ, σε χαμηλή όμως ταχύτητα.
Τέλος, ρίχνουμε στο μείγμα και το νόμισμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος κυκλικό ταψί διαμέτρου 30 εκατοστών, και ψήνουμε για 45 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ταψί και μετά το αναποδογυρίζουμε στη πιατέλα μας, αφαιρούμε το χαρτί και πασπαλίζουμε με την κοσκινισμένη άχνη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου