Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

αγγλική χριστουγεννιάτικη πουτίγκα
















1 φλ.τσαγ. σταφίδες μαύρες
1φλ.τσαγ. σταφίδες ξανθές
1/2 φλ.τσαγ. ψιλοκομμένα κερασάκια γλασέ
1/3 φλ.τσαγ.ξερά δαμάσκηνα σε κομματάκια
1/3 φλ.τσαγ. ξερά βερίκοκα σε κομματάκια
1/3 φλ.τσαγ. κόντιτα
2 κουτ. γλ. ξύσμα λεμονιού
1 φλ.τσαγ. ντραμπουί
1/4 φλ.τσαγ. μέλι
2/3 φλ.τσαγ. βούτυρο
4 αυγά
2/3 φλ.τσαγ. μαύρη ζάχαρη
1 1/2 φλ.τσαγ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 φλ.τσαγ. κακάο
50 gr κουβερτούρα τριμμένη
1/2 φλ.τσαγ. αμύγδαλα τριμμένα
1/2 φλ.τσαγ. καρύδια τριμμένα

Τουλάχιστο 10 μέρες πρίν:
Σε ένα μεγάλο βάζο, ρίχνουμε τα κερασάκια, τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκκα, τα κόντιτα και το ξύσμα λεμονιού
Απο πάνω, ρίχνουμετο ντραμπουί, το μέλι και τη μαύρη ζάχαρη και το αφήνουμε να μείνουν με σκεπασμένο το καπάκι σε σκοτεινό μέρος.
Κάθε μέρα, φροντίζουμε να αναποδογυρίζουμε το βάζο, ώστε να είναι πάντα όλα υγρά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120 βαθμούς, πάνω-κάτω, με τη σχάρα στην κάτω-κάτω θέση.
Βουτυρώνουμε μια βαθιά φόρμα και την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Σε μπώλ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το ρίχνουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στο μπώλ με το βούτυρο.
Προσθέτουμε και το περιεχόμενο του βάζου με τα φρουτάκια και το ζουμί τους και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι απαλά, μέχρι να βραχεί καλά όλο το αλεύρι.
Ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα μας και ψληνουμε για 3 ώρες ή μέχρι να αρχίσει η ππουτίγκα να ξεκολλά από τα τοιχώματα της φόρμας.
Τη βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει μέσα στη φόρμα
Ταιριάζει πολύ ωραία να τη καλύψουμε είτε με γλάσσο philadelfia είτε με ζαχαρόπαστα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου