Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

καριόκες

200 gr. παντεσπάνι τριμμένο
500  gr. κουβερτούρα
300  gr βανίλια υποβρύχιο
3/4 φλ. τσαγ. σιρόπι από γλυκό του κουταλιού
300  gr. χοντροκομμένα καρύδια
2 κουτ. σουπ. κονιάκ

Λιώνουμε σε bain-marie τη κουβερτούρα με τη βανίλια.
Προσθέτουμε το σιρόπι, ανακατεύουμε, προσθέτουμε και το κονιάκ και ανακατεύουμε πάλι.
Σε μπολ, ρίχνουμε το παντεσπάνι με τα καρύδια και από πάνω προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας
και ανακατεύουμε καλα΄
Βάζουμε το μείγμα μας σε μεμβράνη, δίνοντας του κυλινδρικό σχήμα διαμέτρου 5 cm περίπου και το αφήνουμε για 12 ώρες τουλάχιστο στο ψυγείο.
Λιώνουμε σε bain-marie τη κουβερτούρα που μας περίσσεψε.
Βγάζουμε τη μεμβράνη απο το γλυκό και το κόβουμε σε φέτες πάχους 0.5 cm περίπου.
Τις βουτάμε γρήγορα στη σοκολάτα και μετά τις βάζουμε πάνω σε σχάρα ή σε λαδόχαρτο,να στερεοποιηθεί η σοκολάτα. Τις αφήνουμε για άλλες 12 ώρες περίπου και μετά τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.
Διατηρούνται στο ψυγείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου