Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

τούρτα φράουλα
















3 φέτες παντεσπάνι (είτε έτοιμο είτε σπιτικό - βλ. συνταγή)
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος (στο πράσινο κουτί)
2 κρέμες στιγμής Γιώτης με γεύση φράουλα + το απαιτούμενο γάλα
3 κουτ. σουπ. λικέρ (κατά προτίμηση φράουλα)
1 κιλό φράουλες γερές και πλυμένες

Κρατάμε τις πιό όμορφες φράουλες και τις υοπόλοιπες τις κόβουμε σε κυβάκια.
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγύ .
Ετοιμάζουμε μαζί και τις κρέμες και τις ανακατεύουμε με τα κυβάκια φράουλας.
Βάζουμε στη πιατέλλα τη μία φέτα παντεσπάνι και τη ραντίζουμε με 1 κουτ. σουπ. λικέρ. 
Απο πάνω βάζουμε τη μισή ποσότητα κρέμας φράουλα.
Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τροπο και με τη  δεύτερη φέτα και αμα βάλουμε και τη τρίτη φέτα, τη ραντίζουμε με λικέρ και απο πάνω κα στα πλαινα της τουρτας απλώνουμε τη σαντιγύ.
Στολίζουμε σύμφωνα με το γούστο μας με τις φράουλες που έχουμε κρατήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου