Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, πάνω-κάτω, σε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
Για ζύμη: 1 φλ. τσαγ. σπορέλαιο
1 γλ. τσαγ. χλιαρό γάλα
1 αυγό
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
1 κουτ. γλ. κοφτό αλάτι
1 κουτ. γλ. κοφτό ζάχαρη
αλεύρι για κάθε χρήση, όσο πάρει (γύρω στα 6 φλ. τσαγ.)
Για γέμιση: 1/2 κιλό τυρί φέτα
2 αυγά
βιτάμ για άλειμμα ταψιών
αυγό για να τα αλείψουμε
Κάνουμε με όλα τα υλικά μια ζύμη.
Χώρια,ανακατεύουμε το τυρί με τα αυγά.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα 8, και πλάθουμε μπαλίτσες, τις οποίες ανοίγουμε σε κυκλικά φύλλα ζύμης.
Τον κάθε κύκλο, τον χωρίζουμε σε 8 τρίγωνα.
Σε κάθε τρίγωνο, βάζουμε μια κουταλιά γέμισης και το τυλίγουμε ξεκινώντας από τη βάση, γυρίζοντας και τα πλαϊνά, να γίνει περίπου σαν κρουασανάκι, χωρίς όμως να μπορεί η γέμιση να βγει.
Τα βάζουμε στο ταψί και τα αλείφουμε με αυγό.
Τα ψήνουμε γύρω στα 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου