Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ταλιατέλλες με σολωμό

500 gr ταλιατέλλες βρασμένες al dente,  ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ Η ΣΑΛΤΣΑ
1 σκελίδα σκόρδο
ελάχιστο πελτέ
3 κουτ. σουπ. βότκα
200 gr καπνιστό σολωμό
5 κουτ. σουπ. εβαπορέ γάλα
3 κουτ. σουπ. βιτάμ
1 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα (προαιρετικά)
200 gr κρέμα γάλακτος 
αλάτι
άνιθο ψιλοκομμένο

Κάνουμε πρώτα τη σάλτσα:
Χοντροκόβνουμε τον μισό σολωμό και τον υπόλοιπο σε λεπτές λωρίδες.
Κοπανίζουμε την πιπερίτσα με το σκόρδο.
Πολτοποιοπούμε στο μίξερ τον χοντροκομμένο σολωμό με το εβαπορέ.
Σε τηγάνι, λιώνουμε το βιτάμ, ρίχνουμε το σκόρδο με την πιπερίτσα, σωτάρουμε μια στιγμή και αφαιρούμε το σκόρδο.
Προσθέτουμε τον αλεσμένο σολωμό
Ρίχνουμε τις λωρίδες σολωμού, ελάχιστο πελτέ, ανακατεύουμε και ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος.
Άμα αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε και τη βότκα και όταν εξατμιστεί, ρίχνουμε και το αλάτι.
Ανακατώνουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα
Σερβίρουμε πασπαλισμένα με άνιθο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου