250 gr Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
250 gr ζάχαρη
250 gr αλεύρι
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
125 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια
1 φυτική κρέμα γάλακτος (πράσινη )
1/2 βάζο μαρμελάδα φράουλα
1/2 κουτ. σουπ. κονιάκ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, πάνω-κάτω, με τη σχάρα στη μεσαία θέση.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα σε σχήμα αστεριού βάζοντας και αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στο κάτω μέρος ( Τα Χριστούγεννα, τα σχετικά καταστήματα έχουν φόρμες χάρτινες μιας χρήσης, τις οποίες όμως αν χρησιμοποιήσετε, να τις βάλετε στο φούρνο μέσα στο μεγάλο ταψί του φούρνου, γιατί έχουν μικρές τρυπούλες, και μπορεί να ξεφύγει υλικό και να λερώσει το φούρνο! )
Χτυπάμε σε μπολ, το Βιτάμ με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά και μετά εναλλάξ το γάλα και το αλεύρι, ρίχνοντας κάποια στιγμή και τη βανίλια.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς μέσα στο ταψί.
Το βγάζουμε προσεκτικά και το βάζουμε στη πιατέλα μας.
Με προσοχή, σκάβουμε το πάνω μέρος, αφήνοντας μια περιμετρική κορνίζα, ώστε να δημιουργηθεί χώρος για τη μαρμελάδα
Γεμίζουμε την εσοχή με τη μαρμελάδα που την έχουμε ζεστάνει λίγο με το κονιάκ.
Τέλος, χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και στολίζουμε περιμετρικά και από πάνω το γλυκό μας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου