Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

σουδάκια

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς, πάνω-κάτω με τη σχάρα στη μεσαία θέση

Για 50 περίπου τεμάχια
1 κούπα νερό
1/2 κούπας βιτάμ
1 κούπα αλεύρι για κάθε χρήση
4 αυγά

Σε κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό με το βιτάμ να βράσουν. 
Μόλις βράσουν, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε ΜΟΝΟΜΙΑΣ όλο το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι.(Θα μαζευτεί σαν μια μπάλα η ζύμη γύρω από το κουτάλι μας.)
Αδειάζουμε τη μπάλα σε καθαρό μπώλ και την αφήνουμε να κρυώσει αρκετά,
Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας με το μίξερ μέχρι να γίνει μια λεία σφιχτή ζύμη.
Στρώνουμε δύο λαμαρίνες φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε πάνω στη κάθε μια, μπαλάκια ζύμης που τα παίρνουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού, μεγέθους όσο ένα μεγάλο κεράσι. Φροντίζουμε να είναι και σε απόσταση γύρω στα 3 εκατοστά το ένα από το άλλο, γιατί φουσκώνουν πάρα πολύ.
Βάζουμε την μία λαμαρίνα στο φούρνο, για 15 λεπτά στους 220 βαθμούς και μετά κατεβάζουμε στους 150 βαθμούς, και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά.
Επαναλαμβάνουμε με την δεύτερη λαμαρίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου