Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

σαλιγκαράκια Θανασάκη με ζύμη

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, πάνω-κάτω με τη σχάρα στη μεσαία θέση

Για 8 τεμάχια:
1 ποτήρι νερού φαριν-απ
2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
λίγη ζάχαρη
Χλιαρό νερό (όσο πάρει)
Λίγο εβαπορέ, για άλειμμα

Ανακατώνουμε τα υλικά μας σε ένα μεγάλο μπώλ, ρίχνοντας λίγο-λίγο το νερό, μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
Ζυμώνουμε για 5 λεπτά και πλάθουμε 8 κορδόνια που τα στρίβουμε σαν σαλιγκαράκια.
Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί, τα αλείφουμε με εβαπορέ (για να ροδίσουν) και τα ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου