25 περίπου σουδάκια ( βλ. αντίστοιχη συνταγή - μισή δόση συνταγής)
1 1/2 φλ. τσαγ. γάλα
4 κουτ. σουπ. corn flour
1/ φλ. τσαγ. ζάχαρη
5 κροκάδια
220 gr κουβερτούρα
2 κουτ. σουπ. κονιάκ
κρέμα ζαχαροπλαστικής (βλ. αντίστοιχη συνταγή)
Γεμίζουμε τα σουδάκια με κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Βράζουμε το γάλα.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το cοrn flour, τη ζάχαρη και τους κρόκους. Ρίχνουμε μονομιάς το γάλα και το βράζουμε σιγανά, ανακατώνωντας με το σύρμα για να δέσει, χωρίς να κολλήσει.
Προσθέτουμε και τη κουβερτούρα σε κομματάκια να λιώσει.
Τέλος, ρίχνουμε και το κονιάκ.
Σε βαθύ μπώλ, βάζουμε μια στρώση σουδάκια και ρίχνουμε από πάνω αρκετό από το μίγμα σοκολάτας. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν, φροντίζοντας ώστε πάνω-πάνω να πέσει σχετικά πιο πολύ κρέμα σοκολάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου