1 kg γαρίδες καθαρισμένες, αλλά με την ουρά τους
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κοτυ. σουπ. τριμμένο φρέσκο ginger
2 μικρές καυτερές πιπεριές
1 κουτ. γλ. τούμερικ (κουρκουμάς)
2 κοτυ. σουπ. χυμό λεμονιού
2 κουτ. σουπ. βούτυρο
1 κουτ. σουπ. σπόροι μουστάρδας
1 κουτ. γλ. σπόροι κύμινου
1 φλ. τσαγ. γάλα καρύδας
Χτυπάμε στο μίξερ το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ginger, το τούμερικ και το χυμό λεμονιού, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το βούτυρο και άμα κάψει, ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπλέντερ, χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία και ανακατώνουμε για 5 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τους σπόρους και ανακατεύουμε πάλι, να βγουν τα αρώματα τους.
Ρίχνουμε και τις γαρίδες και το αφήνουμε πάνω από τη φωτιά, μέχρι να μαγειρευτούν οι γαρίδες.
Ρίχνουμε και το γάλα καρύδας, το αφήνουμε να πάρει μια βράση και είναι έτοιμο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου