Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

σολωμός πακέτο
















1 φύλλο σφολιάτας ξεπαγωμένο
2 φιλέττα σολωμού γύρω στα 200 gr tτο καθένα
2 κουτ. σουπ. μαρμελάδα βερίκοκο
λίγα ξερά δαμάσκηνα
λίγα ξερά βερίκοκα
αλάτι
πιπέρι
1 κρόκος αυγού χτυπημένος με 1 κουτ. σουπ. νερό

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς, πάνω-κάτω με τη σχάρα στη μεσαία θέση.
Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας πάνω στον πάγκο, το κόβουμε σε 2 ίσα κομμάτια και αλείφουμε το καθένα με τη μαρμελάδα.
Τοποθετούμε πάνω στη κα΄θε σφολιάτα από 1 κομμάτι σολωμό, από πάνω βάζουμε τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Κλείνουμε τη κάθε σφολιάτα σε πακέτο χρησιμοποιώντας λίγο νερό στα δεσίματα, το
βάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα, με το δέσιμο προς τα κάτω και το αλέιφουμε με το κροκάδι.
Ψήνουμε τα πακέτα μας στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά, μετά χαμηλώνουμε στους 180 και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου