Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

μπισκοτάκια gingerbread



















1/2 φλ. τσαγ. Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
φλ. τσαγ. μαύρη ζάχαρη
1 1/3 φλ. τσαγ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτ. γλ κανέλα
1 κουτ. γλ. ginger σκόνη
1 κουτ. γλ. γαρύφαλλο σκόνη
1 κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/4 φλ. τσαγ. ρούμι 
1 κουτ. σουπ. μελάσα
1 κουτ. γλ. μέλι
1/4 φλ. τσαγ. καλαμποκέλαιο
ζαχαρόπαστα (βλ. συνταγή)
χρώματα ζαχαροπλαστικής


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το μίξερ, μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη, φροντίζοντας να τα χτυπήσουμε όσο το δυνατό λιγότερο, για να μη γίνουν σκληρά.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και κόβουμε με κουπ-πατ με σχήμα ανθρωπάκι.
Τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε για 12 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα και τα στολίζουμε με τη ζαχαρόπαστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου