Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012

σκορδόψωμο με κρεμμύδι και τυρί


1 μακρουλό ζυμωτό ψωμί
2 κουτ. σουπ. Βιτάμ ή βούτυρο μαλακωμένο
1/8 φλ. τσαγ. ελαιόλαδο
3 κουτ. γλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουτ. σουπ. καυτερή μουστάρδα
3 κουτ. γλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
λίγο κάρυ (προαιρετικά)
1 φλ. τσαγ. χοντροτριμμένο κίτρινο τυρί

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς με τη σχάρα στη μεσαία θέση.
Ανακατώνουμε όλα μας τα υλικά, εκτός από το τυρί, σε ένα μπολ.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε σε ρόμβους (όπως τον μπακλαβά), αρκετά βαθιά, την επιφάνεια του ψωμιού, φροντίζοντας να μη φτάσουμε στην κάτω κόρα του.
Τοποθετούμε το ψωμί σε ένα μεγάλο, απλωμένο κομμάτι αλουμινόχαρτου, μέσα σε ένα ταψάκι.
Με προσοχή, βάζουμε το γέμιση μέσα στις χαραγματιές και αλείφουμε και την επιφάνεια του ψωμιού με όσο μίγμα μας περίσσεψε.
Βάζουμε και το τυρί μέσα στις χαραγματιές, και κλείνουμε το ψωμί πολύ καλά μέσα στο αλουμινόχαρτο, φροντίζοντας να μην ακουμπά αλουμινόχαρτο στην επιφάνειά του.
Το βάζουμε στον φούρνο για 15 με 20 λεπτά, ανοίγουμε με προσοχή το αλουμινόχαρτο, και το ξαναβάζουμε για άλλα 15 λεπτά, ίσα να ροδίσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου