Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

το κέικ της Σοφίας


500 γρ. φαρίνα κόκκινη ( 1 σακουλάκι )
250 γρ. βιτάμ ( 1 πλάκα ) σε θερμοκρασία δωματίου
250 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
βανίλια ή ξύσμα πορτοκλιού ή λεμονιού
400 γρ. ζάχαρη
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, πάνω-κάτω, με τη σχάρα στη μεσαία θέση.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε με φαρίνα μια φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση.
Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει.
Ρίχνουμε μέσα στο μπολ, ένα-ένα τα αυγά  συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε τη βανίλια ή το ξύσμα και στη συνέχεια το γάλα με τη φαρίνα.
Ρίχνουμε το μείγμ στη φόρμα μας και τι ψήνουμε για 55 με 60 λεπτά περίπου.
Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά μέσα στη φόρμα μας πριν να το αναποδογυρίσουμε και να το γλασάρουμε με γλάσο σοκολάτας ( βλ. συνταγή )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου