Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

τάρτα με κολοκυθάκια, ντοματίνια και αντσούγιες


1 φύλλο σφολιάτα ξεπαγωμένη
12 ντοματίνια κομμένα στη μέση 
125 γρ. κολοκυθάκι τριμμένο και στραγγισμένο για ώρα
4 αντσούγιες χωρίς το κόκκαλο, ψιλοκομμένες
1 κουτ. γλ. θυμάρι
2 αυγά
80 ml κρέμα γάλακτος 
αλάτι
πιπέρι

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς, πάνω-κάτω, με τη σχάρα στη μεσαία θέση.
Βάζουμε τα κομμένα ντοματίνια πάνω σε σχάρα με τις κομμένες πλευρές προς τα πάνω και τα αφήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.
Στρώνουμε το ταψί μας με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Στρώνουμε τη σφολιάτα πάνω στο ταψί.
Ζουλάμε το κολοκυθάκι, να φύγει το παραπανίσιο του υγρό , το ανακατεύουμε με τις αντσούγιες και το θυμάτι και το απλώνουμε πάνω στη σφολιάτα μας. 
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος π[ου την έχουμε χτυπήσει ελαφρά με τα αυγά.
Στολίζουμε τα ντοματίνια πάλι με το κομμένο μέρος προς τα πάνω.
Ψήνουμε για 5 λεπτά περίπου.
Την αφήνουμε  να κρυώσει καλά πριν σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου