Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

τάρτα με σπανάκι, πιπεριές και κατσικίσιο τυρί


1 φύλλο σφολιάτα ξεπαγωμένη
150 γρ. κόκκινες πιπεριές φλωρίνης, ψημένες 
125 γρ. σπανάκι ζεματισμένο και ψιλοκομμένο
60 γρ. κατσικίσιο τυρί σε κομματάκια
1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
2 κουτ. σουπ. πέστο βασιλικού
αλάτι
πιπέρι

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς, πάνω-κάτω, με τη σχάρα στη μεσαία θέση.
Στρώνουμε το ταψί μας με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Στρώνουμε τη σφολιάτα πάνω στο ταψί.
Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και με όσες χρειάζεται, κάνουμε μια "κορνίζα", 1 εκ. πιο μέσα από το γύρω της σφολιάτας μας.
Τις υπόλοιπες πιπεριές τις ψιλοκόβουμε.
Ζουλάμε το σπανάκι, να φύγει το παραπανίσιο του υγρό και το απλώνουμε πάνω στη σφολιάτα μας. 
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, και από πάνω αραδιάζουμε τις υπόλοιπες πιπεριές και το τυρί.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο απο πάνω. 
Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου.
Την αφήνουμε  να κρυώσει και μετά απλώνουμε εδώ και εκεί, το πέστο βασιλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου