Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

κανελόνια με σπανάκι


12 κανελόνια ( ή όσα χωράει ένα μέτριο ταψί)
250 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουτ. σουπ. άνιθο ψιλοκομμένο
200 γρ. τυρί φέτα χοντροκομμένη
3 κουτ. σουπ. τριμμένη φρυγανιά
ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι

1 φλ. τσαγ. κρέμα γάλακτος μαγειρικής
λίγη τριμμένη γραβιέρα ή κεφαλοτύρι

Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε μετά από λίγο τον άνηθο.
Ρίχνουμε και το σπανάκι να μαραθεί λίγο και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Μετά από λίγο, ρίχνουμε και τη φέτα και ανακατώνουμε.
Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Τα βάζουμε μέσα στο multi και τα αλέθουμε πολύ λίγο, ίσα να μην υπάρχουν μεγάλα σπανάκια.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε τη φρυγανιά και ανακατεύουμε
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, πάνω-κάτω, με τη σχάρα στη μεσαία θέση.
Αλείφουμε με λάδι το ταψί μας και γεμίζουμε τα κανελόνια και τα βάζουμε στη σειρά.
Απο πάνω, ρίχνουμε τη κράμα γάλακτος και πασπαλίζουμε  με λίγο τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε για 30 λεπτά.
Το βγάζουμε απο το φούρνο και το αφήνουμε να κάτσει γύρω στα 15 λεπτά, ωστε να είναι πιο εύκολο το σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου