Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

τραχανόπιτα παραδοσιακή Φούρκας


1 φλ.τσαγ. τραχανά σιταρένιο
1 φλ.τσαγ. γάλα φρέσκο
150 γρ. τυρί φέτα σε κομμένο σε κομμάτια
1 κουτ. γλ. βούτυρο
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο
φύλλο σφολιάτας ή σπιτικό φύλλο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, πάνω-κάτω.
Βάζουμε σε κατσαρόλα 2 φλ. τσαγ. νερό μαζί με το γάλα να βράσουν και ρίχνουμε τον τραχανά.
Ανακατώνουμε μέχρι να αρχίσει λίγο να πήζει και τότε το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Το αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσει και τότε προσθέτουμε τη φέτα.
Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Λαδώνουμε το ταψί μας και τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας.
Ρίχνουμε τη γέμιση και απλώνουμε από πάνω και το άλλο φύλλο σφολιάτας.
Κλείνουμε τις άκρες  και λαδώνουμε την πίτα μας.
Ψήνουμε γα 35 λεπτά περίπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου