Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

πατατοκεφτέδες


1 φάκελο σκόνη πουρέ πατάτας
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
1 αυγό χτυπημένο
φρυγανιά τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
σπορέλαιο για το τηγάνισμα 


Ετοιμάζουμε τον πουρέ χρησιμοποιώντας νερό αντί για γάλα και αντικαθιστώντας το βούτυρο με το ελαιόλαδο και φροντίζουμε το μείγμα να γίνει λίγο πιο σφιχτό από τον συνηθισμένο πουρέ.

Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα τα κρεμμυδάκια και όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε.
Το αφήνουμε να σταθεί γύρω στο 20λεπτο και μετά πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια.
Τα περνάμε από το αυγό και μετά από τη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε σπορέλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου