Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

κέικ με φουντούκι και σοκολάτα


150 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια
150 γρ. μαύρη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια
5 αυγά (χώρια οι κρόκοι από τα ασπράδια)
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. ψιλοκομμένα φουντούκια ωμά
45 γρ. χοντροκομμένα φουντούκια καβουρντισμένα
για το γλάσσο:
80 ml. κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά
100 γρ. μαύρη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140 βαθμούς, με τη σχάρα στη μεσαία θέση, με αέρα.
Λαδώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ. και το στρώνουμε με λαδόχαρτο.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατώνοντας απαλά μέχρι να λιώσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά.
Χτυπάμε με το μίξερ σε ένα μεγαλούτσικο μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη , και άμα αφρατέψουν και ασπρίσουν, προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα .
Ρίχνουμε τα φουντούκια μέσα στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατώνουμε απαλά.
Προσθέτουμε και τα ασπράδια, ανακατώνοντας και πάλι απαλά.
Ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μείγμα μας μέσα στο ταψί και το ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Το βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ταψί και το αναποδογυρίζουμε στην πιατέλα σερβιρίσματος.
Αφαιρούμε προσεκτικά το λαδόχαρτο.
Καθώς κρυώνει το κέικ μας, μπορούμε να ετοιμάσουμε το γλάσσο μας ως εξής:
Βράζουμε σε μικρό κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα κομματάκια σοκολάτας μέσα, ανακατώνοντας απαλά.
Το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και μετά το απλώνουμε πάνω στο γλυκό μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου