Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

cupcakes με ροζ γλάσσο



1 φλ. τσαγ. βιτάμ
3 1/2 φλ. τσαγ. αλεύρι για κάθε χρήση
2 φλ. τσαγ. ζάχαρη
4 αυγά 
βανίλιες
1 1/2 κουτ. γλ. baking powder
1 δόση γλάσσο philadelphia (βλ.βασικές συνταγές)
λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
τρούφα σε σχήμα καρδούλας

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο για 15 λεπτά τουλάχιστο στους 175 βαθμούς, πάνω-κάτω, με τη σχάρα ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΤΩ!
Βάζουμε χαρτάκια σε μια φόρμα για κεικάκια.
Χτυπάμε με το μίξερ όλα τα υλικά μαζί για 4 έως 5 λεπτά.
Αδειάζουμε το μείγμα στα χαρτάκια, χωρίς να τα γεμίζουμε μέχρι πάνω και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε από το φούρνο τα κεικάκια, τα αφήνουμε για 15 λεπτά, και μετά το βγάζουμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Χρωματίζουμε το γλάσσο μας με δυο-τρεις σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, ώστε να πάρει μια απαλή ροζ αποχρωση.
Βάζουμε από μια γεμάτη κουταλιά της σούπας γλάσσο σε κάθε κεικάκι, και το στρώνουμε με το κυρτό μέρος ενός μικρού κουταλιού.
Τέλος, πασπαλίζουμε το καθένα με λίγη  τρούφα σε σχήμα καρδούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου