Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

γλυκό περγαμόντο


4 περγαμόντα
500 γρ. ζάχαρη 
3/4 φλ. τσαγ. νερό 
1 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού
1 κουτ. σουπ. γλυκόζη
οδοντογλυφίδες

Τρίβουμε γύρω-γύρω τα περγαμόντα με το ψιλό του τρίφτη ώστε να φύγει όλο το έξω μέρος τους.
Βγάζουμε έναν κύκλο από το πάνω και έναν από το κάτω μέρος και την υπόλοιπη φλούδα την χωρίζουμε σε 5 μέρη, όπως βγάζουμε τη φλούδα από ένα πορτοκάλι.
Κάθε τέτοιο κομμάτι, το τυλίγουμε ρολό και με μία οδοντογλυφίδα το στερεώνουμε να μην ανοίξει.
Ρίχνουμε τα ρολάκια μας μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό.
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, την αφήνουμε να αρχίσει να βράζει το νερό, και τότε ρίχνουμε τα ρολάκια μας και τα αφήνουμε για 20 λεπτά να βράσουν.
Τα βγάζουμε από το νερό και ξαναγεμίζουμε την κατσαρόλα με καινούριο νερό και ξανακάνουμε την ίδια δουλειά.
Τα βγάζουμε απο το νερό και ξαναγεμίζουμε την κατσαρόλα με καινούριο νερό και αυτή τη φορά μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται το νερό, κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε τα ρολάκια, τα οποία τα αφήνουμε εκεί για 12 ώρες τουλάχιστο.
Την επόμενη, βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, τα αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά.
Στο μεταξύ, βγάζουμε τις οδοντογλυφίδες από τα ρολά και  όταν περάσει το δεκάλεπτο, τα ρίχνουμε στο σιρόπι.
Τα αφήνουμε για 30 λεπτά περίπου να βράσουν, ξαφρίζοντας τα, και άμα  δέσει το σιρόπι, προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και τη γλυκόζη.
Τα αφήνουμε για 12 ώρες τουλάχιστο και τα ξαναδένουμε, ώστε να γίνει ένα ωραίο γυαλιστερό σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου