Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

λικέρ ρόδι


4 ρόδια
120 γρ. ζάχαρη
500 ml βότκα
1 ξυλάκι κανέλα

Βγάζουμε τους σπόρους από τα ρόδια μας και τα βάζουμε σε ένα βάζο.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη μισή ποσότητα βότκας. 
Βάζουμε πάνω από το βάζο ένα τούλι (πχ. απο μια μπομπονιέρα) και το στερεώνουμε με ένα λαστιχάκι ή νε ένα κορδελάκι.
Το αφήνουμε για 20 μέρες, σε μέρος που να το βλέπει ο ήλιος, φροντίζοντας κάθε δυο-τρεις μέρες να το κουνάμε απαλά για να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε και την υπόλοιπη βότκα μαζί με το ξυλάκι κανέλας και το αφήνουμε για άλλες 20 μέρες, κατά τον ίδιο τρόπο με πάνω.
Το σουρώνουμε με μια γαζούλα και το φυλάμε σε μπουκάλια σε σκοτεινό μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου