1 κουτ. σουπ. φυστικέλαιο
1 κόκκινη καυτερή πιπερία ψιλοκομμένη, ή 1 κουτ. γλ. μπούκοβο
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε πολύ λεπτές φετούλες
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κουτ. σουπ. τριμμένο φρέσκο ginger
1 κουτ. σουπ. τριμμένο κύμινο
3 κουτ. γλ. τριμμένο κόλιανδρο
1 1/2 κουτ. γλ. κανέλλα, γαρύφαλλο και πιπέρι
1 Kg καθαρισμένες γαριδούλες
1 2/3 φλ. τσαγ. γάλα καρύδας
3/4 φλ. τσαγ. γιαούρτι
400 gr ψιλοκομμένο ντοματάκι
1 κουτ. γλ. κάρδαμο τριμμένο
1 ξυλάκι κανέλας
1/3 φλ. τσαγ. αμύγδαλα φιλέ
3 κουτ. σουπ. σταφίδες
Βάζουμε το λάδι σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι και καβουρντίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ginger και τα μυρωδικά, ανακατώνοντας συνεχώς, μέχρι το κρεμμύδι να αρχίσει να ξανθαίνει.
Ρίχνουμε τότε το γάλα καρύδας και το γιαούρτι, και ανακατεύουμε πάλι καλά.
Προσθέτουμε το ντοματάκι, το κάρδαμο και τη κανέλα, αφήνουμε να πάρει μια β΄ράση, χαμηλώνουμε η φωτιά και το α΄φηνουμε να σιγοβράσει για καμιά ώρα.
Ρίχνουμε και τις γαρίδες, το αφήνουμε να ξαναπάρει μια βράση και σβήνουμε τη φωτιά, αφήνοντας το για άλλη μια ώρα, ώστε να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους.
Πριν το σερβίρουμε, ρίχνουμε το αμύγδαλο και τις σταφίδες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου