Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

παέγια


1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουτ. σουπ. αρακάς
30 μικρές γαριδούλες
μαϊντανό
1/2 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
1/2 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
λίγο άσπρο κρασί
αλάτι
πιπέρι
σαφράν
δαφνόφυλλο
2 κουτ. σουπ. σπορέλαιο
1 φλ. τσαγ. ρύζι Basmati
2+ φλ. τσαγ. ζεστό νερό

Σε βαθύ τηγάνι με καπάκι ή σε κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε μετά από λίγο τον αρακά και τις πιπεριές.
Ρίχνουμε και το ρύζι και το γυρνάμε και αυτό λίγο.
Προσθέτουμε το νερό και όλα τα μυρωδικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και όταν αρχίζει το νερό να περιορίζεται, ρίχνουμε  και τις γαριδούλες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου