Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

κρέμα ζαχαροπλαστικής


1 φλ. τσαγ. ζάχαρη
1/3 φλ. τσαγ. corn flour
1 βανίλια
2 1/2 φλ. τσαγ. γάλα
6 κρόκοι αυγών
λίγο αλάτι
1 κουτ. σουπ. βούτυρο

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν ανοιχτό κίτρινο
Προσθέτουμε το  corn flour  και το αλάτι .
Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε λίγο-λίγο στα αυγά.
Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 με 15 λεπτά,για να μη μυρίζει το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς.
Στο τέλος, ρίχνουμε και το βούτυρο για να γυαλίσει και ανακατεύουμε πάλι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου