2 φακελλάκια ξερή μαγιά
1/2 φλ. τσαγ. χλιαρό νερό ( περίπου 40 βαθμών)
1 kg αλεύρι για κάθε χρήση
1 κουτ. γλ. αλάτι
2 κουτ. γλ. βιτάμ
2 κουτ. γλ. ζάχαρη
σουσάμι
Από βραδύς, βάζουμε τη μαγιά με 1/2 φλ. τσαγ. χλιαρό νερό και με 1/2 φλ. τσαγ. αλεύρι να μείνει τουλα΄χιστο 12 ώρες, για να γίνει το προζύμι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς, πάνω-κάτω με τη σχάρα στη μεσαία θέση.
Αναμιγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σουσάμι, και ζυμώνουμε στο μίξερ με τον γάτζο για 7 με 10 λεπτά.
Ανοίγουμε τις λαγάνες σε βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί και ζουλάμε με τα δάχτυλα για να γίνουν οι χαρακτηριστικές τρυπούλες, βρέχουμε την επιφάνεια με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου