Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

μυζηθροπιττάκια ή σκαλτσουνάκια

300 gr. ανθότυρο
100 gr. κριμ τσιζ
1/4 φλ. τσαγ. τσικουδιά
1/4  φλ. τσαγ.  γάλα
1/4  φλ. τσαγ.  νερό
1/4  φλ. τσαγ.  λάδι
2  φλ. τσαγ.  αλεύρι
2-3 κουταλιές δυόσμο
2 αυγά για άλειμα
1/4 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
λάδι για το τηγάνισμα
σουσάμι
αλάτι 

Ανακατεύουμε σ' ένα μπολ, το ανθότυρο, το κριμ τσιζ, το γάλα, το δυόσμο και το αλάτι. 
Σε άλλο μπολ, βάζουμε την τσικουδιά, το αλεύρι, το νερό, το 1/4 της κούπας λάδι, το μπέικιν πάουντερ και το ανάλογο αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί, μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη ζύμη. 
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και το κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια. Πάνω στον πάγκο μας, ρίχνουμε σουσάμι και ακουμπάμε ένα-ένα τα στρογγυλά φύλλα της ζύμης. 
Βάζουμε στη μέση λίγη από τη γέμιση και διπλώνουμε στα τέσσερα. 
Τα αλείφουμε από πάνω με λίγο αυγό και τα τηγανίζουμε ή τα ψήνουμε στο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου