1/4 φλ. τσαγ. λάδι
1/2 φλ. τσαγ. κρεμμυδάκια φρέσκα
1/8 κουτ. γλ. πιπέρι καγιέν
3-5 μεγάλα καλαμάρια
1/2 φλ. τσαγ. βρασμένο ρύζι
1/2 φλ. τσαγ. κεφαλογραβιέρα σε κύβους
1 πιπεριά Φλώρινας ψιλοκομμένη
1/4 φλ. τσαγ. άνηθο ή μαϊντανό
2 κουτ. σουπ. λεμόνι
1/4 φλ. τσαγ. λάδι
αλάτι
πιπέρι
πιπέρι
Μέσα σ' ένα τηγάνι, σωτάρουμε το κρεμμύδι.
Ψιλοκόβουμε τα καλαμάρια και ρίχνουμε στο τηγάνι μόνο τα πλοκάμια και τα πτερύγια.
Προσθέτουμε τη γραβιέρα, την πιπεριά, τον άνηθο και το πιπέρι και σωτάρουμε ελαφρά.
Σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε τα υλικά με το ρύζι, αφού πρώτα το έχουμε βράσει.
Βάζουμε στα καλαμάρια τη γέμιση. (Κόβουμε το καλαμάρι ελάχιστα στη μια άκρη, για να έχει αέρα και γεμίσει καλά).
Αλείφουμε τα καλαμάρια με λίγο λάδι.
Τα τοποθετούμε πάνω σε λαδωμένη σχάρα.
Χτυπάμε το λεμόνι με το λάδι σε λαδολέμονο.
΄Οταν ψηθούν, τα κόβουμε σε φέτες, τα περιχύνουμε με το λαδολέμονο και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου