Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ζυμη για πιτάκια


προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180, στον αέρα, με τη σχάρα στη μεσαία θέση

1 φλ.τσαγ. σπορέλαιο
1 φλ.τσαγ. χλιαρό γάλα
1 κουτ. γλ. ζάχαρη
1 κουτ. σουπ. ξύδι
1/2 κουτ. γλ. αλάτι
1 κουτ. γλ. μαγιά σκόνη
περίπου 400 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο

Σε μπολ ρίχνουμε το λάδι, τη μαγιά, το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύδι και το αλεύρι λίγο-λίγο, μέχρι να πήξει, να γίνει σαν μπάλα και να "καθαρίσει" το μπολ από αλεύρια.
Το ζυμώνουμε με το χέρι, όχι με το μίξερ.
ΔΕΝ το αφήνουμε να φουσκώσει.
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και βάζουμε τη γέμιση που θέλουμε.
Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
Τα αλείφουμε με αυγό ή γάλα.
Τα ψήνουμε για 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου