Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

φτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα πορτοκαλιού στον φούρνο

12 φτερούγες κοτόπουλου
χυμός από 1 πορτοκάλι

χυμός από 1/2 λεμόνι
1 κουτ. σουπ. μέλι
1/2 κουτ. γλ. τζίντζερ σκόνη
1/2 κουτ. γλ. κουρκουμάς σκόνη
1 κουτ. γλ. σάλτσα σόγιας
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι
σπορέλαιο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, πάνω-κάτω, με τη σχάρα στη μεσαία θέση.
Απλώνουμε ένα αλουμινόχαρτο στο ταψί μας και το αλείφουμε με σπορέλαιο.
Βάζουμε τις φτερούγες στο ταψί.
Ανακατώνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί σε ένα μπολ, και με ένα πινέλο, αλείφουμε τις φτερούγες με το μείγμα μας.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 30 λεπτά, και κάθε 10 λεπτά, αλείφουμε πάλι τις φτερούγες με το μείγμα μας.
Ταιριάζει πολύ ωραία με πουρέ πατάτας και σος με εστραγκόν (βλ. συνταγή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου