Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

homus ( καυτερά ρεβίθια)


220 γρ. βρασμένα ρεβίθια
2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπερίτσα ή λίγο ταμπάσκο
1 κουτ. σουπ. κύμινο
1 κουτ. σουπ. τριμμένος κόλιανδρος
λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός
200 ml ζεστό νερό
αλάτι
πιπέρι

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι πάνω απο μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε μέχρι να αρχίσει να ξανθαίνει.
Τότε, ρίχνουμε τη πιπεριά, το κύμινο, τον κόλιανδρο και τον μαιντανό και ανακατεύουμε να βγούν τα αρώματά τους.
Ρίχνουμε τα ρεβίθια και το νερό  και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζουμε με το καπάκι, και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μείνει ελάχιστο υγρό.
Σερβίρονται ζεστά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου