1 κουτ. σουπ. τριμμένο ινδοκάρυδο
2 φλ. τσαγ. ρύζι basmati πλυμένο και στραγγισμένο
400 ml γάλα καρύδας
1 3/4 φλ. τσαγ. ζεστό νερό
λίγο σαφράν σε σκόνη
1/4 φλ. τσαγ. σταφίδες ξανθές
1 κουτ. σουπ. φυστικέλαιο
1 κουτ. σουπ. σπόροι κύμινου
1 κουτ. σουπ. σπόροι σουσαμιού
1/4 φλ. τσαγ. κάσιους
Σε τηγάνι βάζουμε το ινδοκάρυδο και καβουρντίζουμε ελαφρά ίσα να πάρει χρώμα.
Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε κατσαρόλα, βάζουμε το ρύζι, το γάλα καρύδας, το νερό και το σαφράν και ανακατεύουμε πάνω από δυνατή φωτιά να πάρει βράση.
Προσθέτουμε τις σταφίδες, μισοσκεπάζουμε με το καπάκι κι το αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά ώστε να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά του.
Σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Βάζουμε το λάδι σε ένα μικρό τηγάνι και καβουρντίζουμε τους σπόρους και τα κάσιους πάνω απο δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
Τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα με το ρύζι.
Το σερβίρουμε πασπαλισμένο με το καβουρντισμένο ινδοκάρυδο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου