Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

μύδια αχνιστά

1 Κg μύδια με το κέλυφος
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε τέταρτα
1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι λευκό κρασί
4 κουτ. σουπ. λάδι
1/2 πιπεριά κομμένη σε φετάκια
2 σκελίδες σκόρδο σε μισά
χυμός ενός λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη


Καθαρίζουμε τα μύδια τρίβοντας τα με σύρμα να φύγουν τα μουστάκια τους και πετάμε όσα είναι ανοιχτά.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε για λίγο το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και τη πιπεριά.
Προσθέτουμε τη ντομάτα.
Σβήνουμε με το κρασί, και προσθέτουμε το νερό και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Ρίχνουμε τα μύδια και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά περίπου.
Όσα δεν ανοίξουν, τα πετάμε.
Προσθέτουμε το αλάτι,το πιπέρι, τη ρίγανη και το χυμό λεμονιού.
Είναι καλό να τα σερβίρουμε ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου