Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

τούρτα σοκολατας caprice













1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
1 πακέτο μπισκότα Μιράντα
3/4 μιας πλάκας Βιτάμ λιωμένο
1 φάκελο κρέμα αραβοσίτου στιγμής με γεύση σοκολάτα
1 φάκελλο σαντιγί σε σκόνη (Garni)
γάλα όσο χρειαζόμαστε για τη κρέμα και τη σαντιγί
1 κουτ. σουπ. Βιτάμ
3 κουτ. σουπ. γάλα
1 σοκολάτα κουβερτούρα
1 μεγάλη συσκευασία σοκολατένια πουράκια


Κόβουμε τα πουράκια περίπου στη μέση ( δέ πρέπει να είναι όλα ακριβώς στο ίδιο μήκος αλλά να διαφέρουν ελάχιστα.
Τρίβουμε τα μπισκότα στο multi και τα βάζουμε σε μπολ μαζί με το λιωμένο Βιτάμ και τα ανακατεύουμε να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμη Βιτάμ)
Στρώνουμε με το μείγμα αυτό μια φόρμα με σούστα την οποία την έχουμε βάλει στη πιατέλα μας, και γύρω γύρω, στερεώνουμε όρθια τα μισά  πουράκια, μπήγοντας τα λίγο στο μπισκότο, ώστε να σχηματίσουμε ένα είδος φράχτη.
Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού της σούπας, στρώνουμε τα τριμμένα μπισκότα καλύτερα, πατώντας την επιφάνεια της βάσης, ώστε να γίνει όσο το δυνατό πιο σταθερή.
Ετοιμάζουμε τη κρέμα και τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και έπειτα ανακατεύουμε τα δύο αυτά μείγματα , ώστε να έχουμε μια ωραία μούς.
Στρώνουμε τη μους στη φόρμα μας.
Βάζουμε το υπόλοιπο Βιτάμ, το γάλα και τη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια σε ένα μπολ και τα ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να μας δώσει μια ωραία ομοιόμορφη κρέμα. Την ανακατεύουμε καλά και τη στρώνουμε προσεκτικά πάνω στο γλυκό μας.
Βάζουμε το γλυκό να σταθεί για τουλάχιστο 5 ώρες στο ψυγείο.


Tip: Στο μείγμα του τριμμένου μπισκότου, μπορούμε να βάλουμε και τριμμένα δημητριακά ολικής άλεσης ( πχ. special K ), γεγονός που θα κάνει τη βάση της τούρτας πιο τραγανή και με πιο ιδιαίτερη γεύση

1 σχόλιο: